Honden op de camping

Neem uw huisdier mee!

Voor veel mensen maakt de hond deel uit van het gezin. Het is dan ook fijn als u uw huisdier mee kunt nemen op vakantie. Uw hond is zeker welkom op het Wieskamp.

Wel vragen wij u om de honden aangelijnd te houden en hetgeen ze achterlaten even op te ruimen. Daarnaast vragen wij uw aandacht voor het volgende: honden dragen soms een bepaalde bacterie bij zich. Die is voor u en voor de hond zelf ongevaarlijk, maar kan wel veel leed veroorzaken bij koeien. Zo kunnen drachtige koeien hierdoor bijvoorbeeld een miskraam krijgen. Wij vragen u daarom uw hond niet in de weilanden te laten lopen. Namens de terreinbeheerders van de landgoederen en natuurgebieden om ons heen, vragen wij u ook om uw hond niet los te laten lopen in de natuur, omdat dit tot dierenleed kan leiden bij het wild. Zo kunnen bijvoorbeeld jonge reeën (die er best veel zijn in onze omgeving) in paniek raken en hun moeder kwijt raken, met alle gevolgen van dien.

Er zijn een aantal huuraccommodaties die huisdiervrij zijn. In alle Landlevenchalets en stacaravans kunnen wij helaas geen honden toelaten. Maar uw hond kunt u dus wel meenemen in de Finngalows, kampeerplaatsen, jaarstandplaatsen en de Woodlodgetent.