Wandelen in Winterswijk

Wandel in een eeuwenoud en afwisselend Nationaal Landschap

Door het bijzonder afwisselende landschap is Winterswijk wandelgebied bij uitstek. Al met een korte wandeling krijgt u een goede indruk van het coulisselandschap Winterswijk. Met langere wandelingen ervaart u de veengebieden, landgoederen en boerenpaden.

Ontdek ook leuke stopplekken onderweg. Zoals een van de leuke theetuinen, een Achterhoekse wijngaard of een geitenkaasboerderij. Vergeet ook niet om u heen te kijken te de wandeling op zoek naar dieren. Vele vogels bevinden zich in de natuur rondom Winterswijk en ook reeën en hazen worden regelmatig gezien.

Wandelroutes in de Achterhoek

In de Achterhoek is een netwerk van wandelknooppunten opgezet. Zo loopt u makkelijk van knooppunt naar knooppunt, waarmee u langs de mooiste plekken van de Achterhoek komt. Het netwerk bestaat uit maar liefst 3.000 kilometer aan routes. Of u nu een doorgewinterde wandelaar bent of af en toe een korte wandeling maakt, voor ieder is er een route te vinden.

Nationaal Landschap Winterswijk is 22.000 hectare groot en staat bekend om zijn prachtige omgeving. Denk aan glooiende weilanden, houtwallen, bossen en boerderijen. Dit gebied is zeer geschikt voor een mooie wandeling. Elk seizoen is er weer wat nieuws te zien in het natuurgebied. Van vallende bladeren in de herfst tot berijpte weilanden in de winter.

De knooppuntenkaart is te koop in de receptie van Camping Capfun het Wieskamp. In de receptie vindt u daarnaast nog andere wandelroutes in de omgeving van Winterswijk.

Camping Capfun het Wieskamp als startpunt

Begin uw wandeling op Camping Capfun het Wieskamp en nadat u heeft genoten van een overnachting op de camping. Maak uw keuze tussen een plaats op het veld en een chalet of bungalow. Na uw wandeling kunt u in een verfrissende duik nemen in het zwembad of bijkomen in het restaurant onder het genot van een hapje of drankje. Boek hier uw verblijf en ga wandelen in Winterswijk.

Meer informatie: www.100procentwinterswijk.nl/zien-doen/wandelen

Zoover logo

"Wederom een prachtige vakantie genoten op het Wieskamp. Wat een geweldige camping"

is dit toch voor jong en oud. Een goede sfeer, actief recreatieteam."