Kampeerveld Het Waliën

Bij Capfun Het Wieskamp kampeert u altijd met privésanitair

Het Waliën was een landgoed waar tot het begin van de vorige eeuw een Havezate heeft gestaan. In 1908 brandde deze Havezate af door een omgevallen petroleumlamp. Het landgoed werd in delen verkocht en viel uiteen. Resten hiervan zijn er nog altijd te vinden. Het Wieskamp grenst aan het bos wat tot dit landgoed behoorde. Door deze naam te voeren, willen wij de bewogen en lange geschiedenis van Winterswijk eren.

Het kampeerveld “Het Waliën” is een zeer ruim opgezet veld, van in totaal 20 kampeerplaatsen en 2 camperplaatsen. Ook bevinden zich hier 2 speciale kampeerplaatsen met sanitair voor mensen met een beperking. Het totale veld is meer dan 3500 vierkante meter groot, waardoor u voor uw tent, camper of caravan veel ruimte heeft. Het veld is verdeeld in 2 delen van elk 10 standplaatsen uiteraard elk uitgerust met privésanitair. Ook de camperplaatsen, die rondom de toegang van dit veld liggen, zijn uigerust met privésanitair. De camperplaatsen zijn deels verhard, voor het makkelijk op- en afrijden ervan zelfs bij minder weer.

Het Waliën is een zonnig kampeerveld. Aan de Oost en zuidzijde staat hogere beplanting die de rest van het terrein afschermen van het kampeerveld. Deze beplanting geeft de nodige beschutting. Aan de andere zijden vindt u een weiland en een wandelpark welke in het thema van het Nationale Landschap is ingericht. Daar krijgt u ook een fantastische doorblik naar het achterliggende landschap tot aan het Natuurmonumentenbos Dottinkrade toe. Het veld ligt dichtbij  (maar buiten gehoorsafstand) van de centrale voorzieningen van Het Wieskamp, zoals de overdekte speeltuin, zwembad en Horeca.

Het Waliën was een landgoed waar tot het begin van de vorige eeuw een Havezate heeft gestaan. In 1908 brandde deze Havezate af door een omgevallen petroleumlamp. Het landgoed werd in delen verkocht en viel uiteen. Resten hiervan zijn er nog altijd te vinden. Het Wieskamp grenst aan het bos wat tot dit landgoed behoorde. Door deze naam te voeren, willen wij de bewogen en lange geschiedenis van Winterswijk eren. Lees hier het verhaal van Het Waliën: https://mijngelderland.nl/inhoud/verhalen/havezate-walien-te-winterswijk

Bekijk het filmpje over kampeerveld het Waliën:

Doorreisplekken bij veld Waliën

Aan weerszijden van de entreeweg naar kampeerveld Waliën zijn 2 doorreisplekken gesitueerd. De standplaatsnummers zijn 450 en 451. Deze beide plekken hebben een verhard wielspoor en bestaan verder uit gras. Uiteraard zijn beide plekken net als alle andere plekken op Het Wieskamp uitgerust met privésanitair, 16 ampère stroom en gratis Wifi. De plekken zijn iets kleiner als op de andere velden, staan niet op een veld, maar zijn ook iets goedkoper dan ons reguliere tarief (het kortingskaarttarief is wel hetzelfde). De plekken zijn geschikt voor alle soorten kampeermiddelen.
 

Doorreisplek of camperplek kampeerveld

Zoover logo

"Wederom een prachtige vakantie genoten op het Wieskamp. Wat een geweldige camping"

is dit toch voor jong en oud. Een goede sfeer, actief recreatieteam."