Kampeervelden op de camping

Het Wieskamp heeft verschillende kampeervelden

Kamperen op “De Esch”

Een es is een verhoging in het landschap, die kenmerkend is voor Winterswijk. Een es is lang geleden ontstaan rondom de boerderijen van de oudheid. Archeologisch gezien zijn esgronden erg waardevol, er worden regelmatig belangrijke vondsten gedaan. Door te kiezen voor de oude spellingswijze “Esch” willen we de ouderwetse, traditionele gastvrijheid, waar de Achterhoek beroemd om is, combineren met de modernste voorzieningen.

Kampeerveld “De Esch” is een veld voor 6 standplaatsen op in totaal circa 1000 vierkante meter. Elke standplaats heeft eigen sanitair. Het is een veld, afgeschermd met hogere beplanting en bomen. Aan de noordzijde stroomt de Ratumse Beek. Aan de westzijde ligt kampeerveld De Ravenhorst. Aan de beide andere zijden grenst het veld aan de rest van de camping. Door de afscherming heeft het veld echt een eigen karakter en vindt u hier de rust, zelfs in de zomer. Het veld is geschikt voor campers, caravans en tenten. Het terrein wordt niet drassig bij minder weer en is daardoor ook in het voor- en naseizoen erg geschikt om te kamperen.

Bekijk het filmpje kampeerveld de Esch:

Kamperen op “De Ravenhorst”

De havezate Ravenhorst was het middeleeuwse stamhuis van de ridderfamilie Van Rhemen. Het is in de twaalfde eeuw in het bezit van deze familie gekomen. Rond 1500 brandde het volledig af tijdens een toen woedende oorlog. In 1712 werd het herbouwde huis samen met 14 onderhorige boerderijen gekocht door Scholte Hesselink. Het kasteel moet omstreeks die tijd zijn afgebroken. Het kasteel heeft niet ver van Het Wieskamp gestaan is om die reden de naamgever van dit mooie kampeerveld.

Het kampeerveld is in 2014 ingericht en is gelegen naast De Esch. Met 6 kampeerplaatsen met privésanitair is dit een ruim opgezet veld. Aan de Noordzijde bevindt zich de Ratumsbeek, welke met een hekje is afgezet, zodat kinderen daar niet direct heen kunnen lopen. Dit kampeerveld heeft ochtend- en avondzon. Aan de zuidzijde staan enkele oude beuken, tussen de beek en het veld staat hogere beplanting en bomen. Op het veld is voldoende ruimte voor de standplaatsen. Naast het veld is een doorgang gemaakt naar het achter het terrein gelegen Waliense Bos. Het is een bijzondere plek om te kamperen. Op dit veld vindt u ook een Woodlodge tent, welke u kunt huren.

De havezate Ravenhorst was het middeleeuwse stamhuis van de ridderfamilie Van Rhemen. Het is in de twaalfde eeuw in het bezit van deze familie gekomen. Rond 1500 brandde het volledig af tijdens een toen woedende oorlog. In 1712 werd het herbouwde huis samen met 14 onderhorige boerderijen gekocht door Scholte Hesselink. Het kasteel moet omstreeks die tijd zijn afgebroken. Het kasteel heeft niet ver van Het Wieskamp gestaan is om die reden de naamgever van dit mooie kampeerveld. Op de volgende site vindt u het verhaal van De Ravenhorst: https://mijngelderland.nl/inhoud/specials/een-wagen-vol-verhalen/de-schat-van-de-ravenhorst

Bekijk het filmpje over kampeerveld de Ravenhorst:

Kampeerveld “Het Waliën”

Het Waliën was een landgoed waar tot het begin van de vorige eeuw een Havezate heeft gestaan. In 1908 brandde deze Havezate af door een omgevallen petroleumlamp. Het landgoed werd in delen verkocht en viel uiteen. Resten hiervan zijn er nog altijd te vinden. Het Wieskamp grenst aan het bos wat tot dit landgoed behoorde. Door deze naam te voeren, willen wij de bewogen en lange geschiedenis van Winterswijk eren.

Het kampeerveld “Het Waliën” is een zeer ruim opgezet veld, van in totaal 20 kampeerplaatsen en 2 camperplaatsen. Ook bevinden zich hier 2 speciale kampeerplaatsen met sanitair voor mensen met een beperking. Het totale veld is meer dan 3500 vierkante meter groot, waardoor u voor uw tent, camper of caravan veel ruimte heeft. Het veld is verdeeld in 2 delen van elk 10 standplaatsen uiteraard elk uitgerust met privésanitair. Ook de camperplaatsen, die rondom de toegang van dit veld liggen, zijn uigerust met privésanitair. De camperplaatsen zijn deels verhard, voor het makkelijk op- en afrijden ervan zelfs bij minder weer.

Het Waliën is een zonnig kampeerveld. Aan de Oost en zuidzijde staat hogere beplanting die de rest van het terrein afschermen van het kampeerveld. Deze beplanting geeft de nodige beschutting. Aan de andere zijden vindt u een weiland en een wandelpark welke in het thema van het Nationale Landschap is ingericht. Daar krijgt u ook een fantastische doorblik naar het achterliggende landschap tot aan het Natuurmonumentenbos Dottinkrade toe. Het veld ligt dichtbij  (maar buiten gehoorsafstand) van de centrale voorzieningen van Het Wieskamp, zoals de overdekte speeltuin, zwembad en Horeca.

Het Waliën was een landgoed waar tot het begin van de vorige eeuw een Havezate heeft gestaan. In 1908 brandde deze Havezate af door een omgevallen petroleumlamp. Het landgoed werd in delen verkocht en viel uiteen. Resten hiervan zijn er nog altijd te vinden. Het Wieskamp grenst aan het bos wat tot dit landgoed behoorde. Door deze naam te voeren, willen wij de bewogen en lange geschiedenis van Winterswijk eren. Lees hier het verhaal van Het Waliën: https://mijngelderland.nl/inhoud/verhalen/havezate-walien-te-winterswijk

Bekijk het filmpje over kampeerveld het Waliën:

Doorreisplekken bij veld Waliën

Aan weerszijden van de entreeweg naar kampeerveld Waliën zijn 2 doorreisplekken gesitueerd. De standplaatsnummers zijn 450 en 451. Deze beide plekken hebben een verhard wielspoor en bestaan verder uit gras. Uiteraard zijn beide plekken net als alle andere plekken op Het Wieskamp uitgerust met privésanitair, 16 ampère stroom en gratis Wifi. De plekken zijn iets kleiner als op de andere velden, staan niet op een veld, maar zijn ook iets goedkoper dan ons reguliere tarief (het kortingskaarttarief is wel hetzelfde). De plekken zijn geschikt voor alle soorten kampeermiddelen.
 

Doorreisplek of camperplek kampeerveld

Zoover logo

"Wederom een prachtige vakantie genoten op het Wieskamp. Wat een geweldige camping"

is dit toch voor jong en oud. Een goede sfeer, actief recreatieteam."