De Achterhoek

Het onverwachte Nederland

De Achterhoek is een uniek deel van Nederland. Met prachtige landschappen, kastelen, tuinen, oude stadjes en een rijke historie. Binnen de Achterhoek is Winterswijk de populairste bestemming.

Vanuit Camping Capfun het Wieskamp kunt u de Achterhoek goed ontdekken. Treed in de sporen van Prins Frederik Hendrik, die zijn kampement opsloeg rondom Groenlo voor de beslissende slag om Grolle. De slag die elke 2 jaar met een groot re-enactment spektakel wordt nagespeeld in Groenlo.

Of ontdek de boekenstad Bredevoort, waarvan uit in de middeleeuwen de Heerlijkheid Bredevoort werd bestuurd, waar ook Winterswijk onder viel. Tegenwoordig is het een stadje met kleine straatjes en talloze boekenstands en boekenwinkeltjes.

De achterhoek staat ook bekend om haar prachtige kastelen en tuinen. Sommige zijn toegankelijk, anderen zijn nog privébezit. Kijk op www.kastelenentuinen.nl of www.achterhoek.nl voor een overzicht.

Naast Groenlo en Bredevoort, zijn ook plaatsen als Doesburg, Zutphen, Bronkhorst en ’s Heerenberg zeer de moeite van het bezoeken waard. Prachtige oude stadjes of steden met een rijke geschiedenis en goed bewaarde monumenten.

In de Achterhoek zijn veel routes uitgezet. Fietsen en wandelen kan middels het knooppuntensysteem in de hele Achterhoek. Daarnaast zijn er nog veel andere routes voor wandelen, fietsen en auto uitgezet. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige kinderroutes, brocanteroutes en “levende geschiedenis” routes. Soms beschreven, soms middels een app op de smartphone. Bij de receptie kunt u verschillende routes en knooppuntkaarten verkrijgen.

De Achterhoek is vanuit Winterswijk goed bereikbaar middels de trein (arriva), bus, auto en fiets.