Duitsland: heel dichtbij

Neem een kijkje over de grens

De Duitse grens ligt slechts op een paar kilometer afstand van Camping Capfun het Wieskamp verwijderd. Net over de grens begint het Duitse Münsterland. Een prachtig gebied met veel kastelen, oude stadjes en grotere winkelcentra. Een verblijf op Het Wieskamp leent zich prima om dit deel van Duitsland eens te bezoeken.

Op 10 kilometer afstand ligt de Duitse stand Vreden. Een stad die al in de 9de eeuw is opgericht en bijvoorbeeld een heel oude kerk in het centrum heeft staan.

Om te winkelen kunt u prima terecht in Bocholt (half uur rijden) of Centro Oberhausen (uur rijden).

Vanuit Winterswijk is ook Münster erg goed bereikbaar. Deze stad ligt op een uur rijden van het Wieskamp en is een bijzondere stad om te bezoeken.

Een echte aanrader om op de fiets te bezoeken is het Zwillbrock in Vreden. Dit prachtige natuurgebied ligt aan de Duitse zijde van de grens. Er zijn mooie routes door dit gebied. Maar wat dit gebied echt uniek maakt is dat er de grootste populatie Kokmeeuwen van Duitsland leeft en het gebied al jarenlang een wilde kolonie flamingo’s herbergt. Het is de noordelijkst levende kolonie flamingo’s ter wereld. De flamingo’s zijn het best te spotten in de periode van maart – juli.

Meer informatie: