script type="application/ld+json"> { "@context":"https://schema.org", "@type":"FAQPage", "mainEntity": [{ "@type": "Question", "name": "Hoe ver bij de grens vandaan ligt Camping het Wieskamp?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De camping ligt op een paar kilometer afstand van de Duitste grens." } }, { "@type": "Question", "name": "Wat is er te doen over de grens in Duitsland?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Tijdens uw verblijf op de camping kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Vreden, Munster, Bocholt en Oberhausen." } }, { "@type": "Question", "name": "Kan ik ook op de fiets Duitsland bezoeken vanaf de camping?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Dat kan zeker. Maak bijvoorbeeld een fietstocht in het natuurgebied Zwillbrock in Vreden." } }] }

Duitsland: heel dichtbij

Neem een kijkje over de grens

De Duitse grens ligt slechts op een paar kilometer afstand van Camping het Wieskamp verwijderd. Net over de grens begint het Duitse Münsterland. Een prachtig gebied met veel kastelen, oude stadjes en grotere winkelcentra. Een verblijf op Het Wieskamp leent zich prima om dit deel van Duitsland eens te bezoeken.

Op 10 kilometer afstand ligt de Duitse stand Vreden. Een stad die al in de 9de eeuw is opgericht en bijvoorbeeld een heel oude kerk in het centrum heeft staan.

Om te winkelen kunt u prima terecht in Bocholt (half uur rijden) of Centro Oberhausen (uur rijden).

Vanuit Winterswijk is ook Münster erg goed bereikbaar. Deze stad ligt op een uur rijden van het Wieskamp en is een bijzondere stad om te bezoeken.

Een echte aanrader om op de fiets te bezoeken is het Zwillbrock in Vreden. Dit prachtige natuurgebied ligt aan de Duitse zijde van de grens. Er zijn mooie routes door dit gebied. Maar wat dit gebied echt uniek maakt is dat er de grootste populatie Kokmeeuwen van Duitsland leeft en het gebied al jarenlang een wilde kolonie flamingo’s herbergt. Het is de noordelijkst levende kolonie flamingo’s ter wereld. De flamingo’s zijn het best te spotten in de periode van maart – juli.

Meer informatie:

Zoover logo

"Wederom een prachtige vakantie genoten op het Wieskamp. Wat een geweldige camping"

is dit toch voor jong en oud. Een goede sfeer, actief recreatieteam."

BROCHURE AANVRAGEN

Papier of digitaal  Vraag een folder van de camping aan